top of page

MIJN VERHAAL

Mijn passie

De liefde voor paarden zit bij ons in de familie. Het was dus niet heel gek dat ik al begon met ponyrijden toen ik 5 jaar oud was. Toen ik 9 was kreeg ik mijn eerste eigen pony Rinske, een dikke Fjord die achter bij ons in de tuin stond. Ieder kind droomt er van en ik had het; een pony in de achtertuin! De racefiets van mijn vader uit het tuinhuisje, stro er in en voila!

 

Omdat het niet bij 1 pony bleef hebben we bij iemand wat stallen gehuurd en zijn we later verhuisd naar een boerderij. Toen de rijbak en de springtuin waren aangelegd en er inmiddels al een handjevol paarden en pony’s van mijn moeder en zus(jes) stonden wist ik het; ik wil paardrijles geven! Er hing al snel een zelfgemaakte flyer bij de plaatselijke supermarkt en een week later stond ik al in de bak om de dorpskindjes te voorzien van hun eerste paardrijles.

 

Het groeide erg snel uit en binnen de kortste keren stond ik meerdere avonden per week in de bak, organiseerde ik samen met mijn moeder ponykampen en waren er heuse oefenspringwedstrijden bij ons op het terrein. Nadat ik was geslaagd voor mijn VMBO-diploma moést ik natuurlijk naar NHB Deurne om daar mijn instructeursdiploma te halen. Na 3 jaar op en neer rijden met trailer heb ik in 2012 mijn diploma ‘Instructeur Ruitersportcentrum’ behaald.

 

Tijdens mijn opleiding ben ik werkzaam geweest bij Stal Marcel Beukers in Waarland en bij Wijnanda van Brenk (Stal Kat). Daar ben ik bezig geweest met het zadelmak maken en het opleiden van jonge paarden, maar ook het keuringsklaar maken en doortrainen van de wedstrijd paarden. Naast mijn opleiding en werkzaamheden op stal gaf ik veel les aan particulieren en verzorgde ik de wekelijkse lessen bij verschillende verenigingen.

 

Ondanks dat ik erg veel plezier ervoer aan het lesgeven wilde ik toch een stapje verder gaan en zo ben ik in april 2017 geslaagd voor de cursus KNHS official B/M2 Dressuur-jurylid en in mei 2017 geslaagd voor de opleiding Paarden Sportmassage. Met al deze ervaring en diploma’s ben ik op 1 juni 2017 mijn eigen bedrijf

Paarden Sportmassage & Instructie Isabelle Weijling gestart.

Ik vind het leuk en belangrijk om mezelf te blijven uitdagen en nieuwe dingen te leren, dus ik ben daarna nog diverse cursussen en opleidingen gaan volgen. Zo ben ik in augustus 2020 geslaagd voor de cursus 'Equine Musculoskeletal Unwinding Therapy' en in september 2021 heb ik de cursus 'Fysio Tape' met succes afgerond.

In maart 2022 heb ik de opleiding 'Bloedzuigertherapie' gevolgd. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen en kan ik ook extra kennis en diensten aan mijn klanten aanbieden.

bottom of page