top of page
Horse Legs

PAARDEN SPORTMASSAGE

Wat is dat eigenlijk?

Een paarden sportmassage kan veel bijdragen aan je dagelijkse training. Je kent vast wel van die momenten dat je paard lekker loopt, maar dat er toch ergens iets niet helemaal lekker zit. Het zou zo kunnen zijn dat je paard bepaalde spiergroepen blokkeert in zijn lichaam en daardoor pijn ervaart in zijn beweging. Ervaar zelf het verschil en vraag advies bij een erkende paardensportmasseur. 

 

Wanneer de spieren van een paard te veel worden belast kunnen er spierproblemen ontstaan. De spier verlies hierbij zijn kracht en doet hierdoor niet meer wat hij hoort te doen. Door dit signaal te negeren (of niet op te merken) kan dit zich uiten in stijf gedrag van het paard. Het paard zal minder flexibel zijn en kan narrig reageren op bepaalde oefeningen. Gelukkig kan een paardensportmassage het paard helpen bij herstel. Hiervoor zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig.

Een spierprobleem is niet de enige reden voor een sportmassage. Voorkomen is immers beter dan genezen! Door regelmatig te masseren blijft het paard flexibel waardoor er minder snel blessures ontstaan.

bottom of page